Friday, April 16, 2010

Jatuh Cinta =D




jatuh cinta.
jatuh cinta dengan lelaki itu.
Tapi aku tak mampu. aku tak mampu.
aku tak layak
Sebab dia terlalu baik.
lelaki itu sangat lengkap.

Kata-katanya sangat meruntun jiwa.
dari kata-kata yang tertulis, aku sudah jatuh hati padanya..
tapi aku perlu malu sebagai seorang perempuan. Malu seperti anak perempuan Syuaib AS..

Uhhh... semoga Allah temukan ku jodoh dengan lelaki yang beriman dan sebaik dia.
=)
Heh, jangan salah anggap. Semua wanita impikan jejaka macam itu.kan? kan? Agenda sebenar nak share some books yang aku baca.
Nak promot buku Hilal Asyraf sangat bagus.

Aku mulakan dengan baca buku novel awal remaja dia.




Baca novel remaja mulia, ringan je cerita dalam novel ni. tapi best la, boleh hilangkan tekanan. Lagi-lagi semasa minggu exam ni. haha~
Err..nak ngaku, nanges kot time part bapak dia and kemudian kwn bapak dia ninggal. Ok, aku sangat sensitif.

Kenal Hilal Asyraf ni dari buku penulisan dia lah. Didi adikku yang kenalkan. Sebab dia suruh belikan semua buku Hilal Asyraf semasa Book Fair kt pwtc aritu. Mula-mula, simpan jek lepas beli. Tiba-tiba terdetik nak belek-belek. huhu.. Sangat menarik.

Next book aku baca, Langit Ilahi. Huhu. Buku motivasi serta serba sedikit tentang pengalaman beliau. Hilal ni sangat bagus, even baru 21 tahun , tapi fikiran sangat matang. Sangat jarang aku jumpa lelaki yang matang pada usia ini. Atau aku sendiri yang tidak mendampingi orang yang thiqoh macam dia? Huhu..
Langit Ilahi, semua part aku suka..haha. suka sangat. sangat memberi kesedaran.


Buat masa ni, 2 buku jela aku sempat baca. Rasa-rasa solehah pun sempat belek2 buku Langit Ilahi ni, dia pun kata best sangat. Thumbs up Hilal!

Teruskan usaha dakwah anda.





p/s: didi, bwak la hilal asyraf singgah banting. hehe. nak sangat jumpa dia, walau dari jauh. pastu, pastu, jgn lupa minta signature dia taw dari sana..huhu

10 comments:

Shukri Mohd Ali said...

hui...manyaknya...nk pinjaaaaammmm...hehehe =)

diLLa hanani said...

hehe..bole bole

Mohammad Izzuddin said...

Langit illahi.. Da bace =>. suke ayat dpn nya. try Bce kitab al-hikam..

diLLa hanani said...

insyaallah izudin..=)

Shukri Mohd Ali said...

kita tuka2 novel nak? nnti dila bg pinjam novel dila, shuk bg pinjam novel shuk.

nk yg best tau. hehe =P

diLLa hanani said...

bolehhhh.......nak nak. syuk de novel pe?

Shukri Mohd Ali said...

err...tak tau la. huhu. tapi bnyk gak. nk senarai ke? =)

diLLa hanani said...

wah..dlm 2 buku bole la..nk bc sume tak terlarat la plak.ehehe..tpkan buku2 tuh adik dila yg pny, dia kt jordan, nt bln 6 dia mau tgk buku2 tuh, hehe. kalo syuk mau pinjm skang dan bule pulang sblm cuti, dila bole jek.hehe

Hamdi Ali said...

bro syuk, boleh je pinjam, tp, baek2lah n bulan lapan nak bawak balik, ho3...
kak dila, nanti, kat depan kaabah, doa betul2 kaw2 punyer, supaye dapat laki yg diidami...
haha, diri pun kenelah jadi isteri yg diidami oleh lelaki uge...
ye x?

diLLa hanani said...

ye..insyaallah adik mokmok ku yg disayangi..^^