Tuesday, April 27, 2010

Merdeka! Merdeka!

Banyak makna dari perkataan Merdeka. Macam-macam isitilah. tapi bagi aku, aku merdeka dari sakit kepala. huh. serius, paper statistik tadi aku nak hentam tibai, tumbuk dan belasah pun tak boleh. tak tahu nak mule kat mana. huuu...knp kah lecturer amat 'baik hati' wat aku macam ni.......huh.Yeay, aku da abes paper. meh jugit2

Heh, aku dapat award dari tyra, my former clasmate mase skola rndh dulu2. alolo, comel. ko pny blog lg nice n sweet dear.




saya suke!!!!!

Heh, semalam kan, semalam g bangi. aku ngn anis mencari kotak. yela, tak larat aku nk hangkut barang2 bawak balik banting. tingal stor sudeyh.. baru aku pasan aku pny barang byk mcm nak lari dari umah, dan takkan pulang ke rumah sampai bila2, tuh la yg aku blh katakn bila tgk barng2 aku. *ayat aku cm budak tadika, tak reti nk susun. maaf.* ok, nek U nt, taknak bawak barang ape2 da. *padahal setiap sem aku ckp cmtu, stil bwk jgak*
hahaha

mungiks. ok, boleh bygkn tak moto oren ala2 adnan sempit yg dibwk oleh wanita anggun cm aku, smbil bwk kotak. waw. waw. besar gile kotak tuh. ingt nak soh anis pkai jek kotak tuh, tp rse kemaluan amat sangat lak. hahaha

DILLA sempit. huduh beno name sempit

poyo jek nih, pdhl anis yg pgg kotak nih


heh. so, skang sape nak kemas barang kau dila? bertimbun, berkeladak, berhimpun, beratur dan berkumpul. banyak gileee...uh, aku menyesal bwk byk brg. =.=""

Balik umah kang, aku leh tido dan bangun lambat selama 4 hari saje, sebab 3hb aku da kne masuk sekola. uhh..terpakse korbankn mase tido dan mase wat kilang lemak. takpela, fun gak g skola. kot2 ade ckg2 praktikal yg muda2. hahaha. leh cuci mata. hahaha.


aku prapraktikum dari 3hb sampai ntah la. nt aku tny membe aku. haha. tp 20 hari saje. Then, 15/06 saya mengerjakan umrah. *tiba-tiba ayat baik*. Doakn keselamatan aku, dan aku dapat wat ibadah dengan tekun. Insyaallah. balik dari umrah jek, aku kena trus g UKM. ada kursus kut mase tuh, kursus PC(Pemudah Cara) untuk kendalikn MMP(Majlis Mesra Pelajar). hah. sng ckp jd fasi utk dak2 junior 2010/2011 yg mau masuk UKM. heh, mari masok UKM, besh2! MMP 5 hari jek, tapi serius, aku sgt anti mjlis orientasi, tgk2 aku yg jd fasi skang nih..uhhhhh...takpela. enjoy jah!



tebal gile eye bag aku, hah, ni mse MMP 2009/2010.aku baru masok


p/s: aku nak tido puas2 dan melalak dlm bilik. anis da balik phg, aku lonely. nk kemas barang. ptg ni cm mls nk swimming. bai.

6 comments:

Shukri Mohd Ali said...

oit, oit...perkataan 'merdeka' sangat alergi pada mereka yang belum habis exam yer...huhuhuh T___T

diLLa hanani said...

hahaha,,sila jeles dgn saya!hahahaha

IdzaLia said...

sweet sgt naik motor bwk kotak tu.. hehe

diLLa hanani said...

haha...thanks...malu2

Anonymous said...

pergh...mcm comel jek naek moto 2..tp..nk ckp byk cam tkt mengutuk lak..hahahaha...tp pape pun slamat bercuti,slamat berpratikum dan slamat mengejakan umrah.mudah-mudahan dengan ape yg kamu lakukan semue 2 akan dberkati olehNya..amin..

diLLa hanani said...

thanks anunimus. amin. insyaAllah..;)