Wednesday, April 14, 2010

makan

saya makan banyak.
sejak bila saya makan banyak, sejak saya masuk UKM.
semasa di matrik atau sekolah, saya makan sikit..*yeke?*



errm..ntah la.haha. tapi aku sangat suka makan. uhh, uhh, lagi-lagi bila makan dengan orang yang makan banyak. okeh. antara Top 5 kawan dalam hidup aku yang selalu teman aku makan aka makan banyak macam aku jugak:

5)Siti Solehah aka pocoyo pakai helmet

aku kenal dia masa mula-mula MMP kat UKM, satu fakulti, dan satu otak. uhh.. dia suka lepak bilik aku. dan sangat suka habiskan makanan yang aku bawak dari rumah. sangat bagus, dia tambah 3x. hey, perot kau sangat gojes. aku sukaaaa..sukaaa sangat. sebab apa yang aku masak, mesti kau habiskan dengan muka semangat. aku sayang kau. even aku baru kenal kau kat UKM. p/s: takya la pindah UKM KL, nanti siapa nak habiskan makanan aku?


4)Hanis Ilyliani Abdillah aka rumet aka si yuna*sebab dia dah gila pkai selendang*

dia. rumet aku. hah. muke mula-mula kenal, serius tak hengat. rasa macam hey, kau buat muka garang ingat aku takot lah?haha.. sayang kat dia. sebab dia sama spesies dengan solehah. Suka makan makanan yang aku bawak dari rumah. dan kitorg jugak, suka pergi ke cafe dalam pukul 12am untuk makan. err.. even dalam kul 7pm kami sudah makan, kami akan pergi cafe jugak kalau bosan2( ayat ganti untuk lapa ) jangan salah anggap, kami bukan orde nasi briyani atau stik, kami hanya orde yang ringan2 sahaja, nasi goreng ayam. ahaha. faveret ku. tak la,.. orde air cejuk jek. hehe. anis jugak gila makan, sebab stok makanan dia pon banyak. tapi takleh nak kalahkan aku la kan?haha



3) Ili Nabila Hj Norsilan aka dak perasan hot

Okeh. dia aku kenal masa sekolah menengah dulu. SAMTTAR. nak tahu ape tu samtar? cari sendiri. sekelas dari form 1 sampai form 3. kitorang kawan da ketat sejak dulu sampai sekarang. makan banyak? urm.. ili ini suke makan dengan aku kot. sebab aku hot. hey, mau tumpang hot aku kah? haha. sayang kau. makan, makan, makan. takmau cakap banyak, takut kene lempang sedas ngn ili. heh~



2) Muhammad Nazmi Yunos aka mimi pot pet

kenal dia sejak form 1 sampai sekarang. sekolah yang same sampai form 5. dia, makan banyak. serius. boleh tambah 5x tanpa minum air atau membasuh tangan untuk 2nd round. sangat terer. dia..dia..tak pernah miss untuk datang open house rumah aku, makanan wajib, laksa. tambah 2x. atau apa sahaja la makanan yang terhidang, konfirm tambah. okeh nazmi? ini realiti. jangan menidakkan. sayang kau jugak, kawan yang sangat baik. aku suka tahi lalat kau. aww!haha. nanti makan durian lagi. hoyeah.



Dan pemenangnya!













1) Roslina binti Sahidin aka dak keding tapi perot kilang

sayang, sorry ptg td tak dapat teman makan kat Kejut. errmm, hujan. okeh, dia kawan baik aku. kenal sejak form 1 sampai sekarang sekolah sama2, matrik sama2, u pon same2. okeh, dia sangat comel. err..urm..tapi makan banyak. kire, minat dan hobi yang sama macam aku. sebab, kalau kami hang out, first thing kitorang cari bukan baju, beg atau kasut. tetapi kedai makanan yang gojes dan menarik. soal harga, belakang cerita. heh. heaven. kami pernah makan nasi briyani, pot pet jap, pastu g singgah secret recipe makan kek dan chicken chop. huh, perot kilang rite? heh, tapi heaven dapat kawan yang sangat memahami. serius aku cakap. tapi, tapi.. kenapa kau lagi kurus dari aku? *tak puas hati* sayang kau sangat. muah muah.




Tahniah kepada semua pemenang. Hadiahnya, belanja aku makan setahun di mana-mana restoran yang halal.





p/s: paper teknik math siang tadi gojes. aku suka. ok lah, mahu tido. esok mahu study kalkulus.

11 comments:

hanisilyliani said...

tataw nk komen ape2 sbb pnt bace...huhhh...pnjg mcm tuttt....
hahahaha...
anyway thanks....ngeeee~~~~

Anonymous said...

makan makan makan..mengisi masa lapang.=)...tahniah sume =)..n solehah juge >_<

diLLa hanani said...

anis:huh.sbnrnye kau lapar, tuh yang mls nak baca dengan teliti.heh.

anon aka izudin: aku rase kau izudin.hahhaha

Hamdi Ali said...

gejolohism!!!
hu3

diLLa hanani said...

uhh..tidak..menikmati nikmat. watpe nak diet. makanan adalah nikmat dari tuhan, kne menikmatinya

Shukri Mohd Ali said...

hahaha...siti solehah...cam tak caya jer...err...yang no 1 tu kuat mkn? erk...kim salam sama dia...lalalalala~

diLLa hanani said...

ahahha..lain macam jek kim salam syuk? ehem2..dia duk Kris Mas.. dak kejut.. haha.tetibe nk bgtaw detail lak

Shukri Mohd Ali said...

err...kirim salam utk mengetatkan silaturrahim... =P

diLLa hanani said...

haha..comil.mengetatkan silaturahim..

roslina sahidin said...

hehe...mkn,mkn,dan mkn lg..sgt cumil,thanks dila..=)

diLLa hanani said...

heheh..tengs ros..sbb mkn byk mcm aku jugak.so aku tak la lonely.haha