Wednesday, April 28, 2010

Lelaki Idaman

haha. okeh. nak kongsi cerita cinta. tetibe teringat pasal benda nih, yela, perkara nih tersimpan di lubuk hati. takde siapa tahu, kecuali Tuhanku. heh. dari zaman aku kecik hingga sekarang.

Zaman Berhingus Berkahak; (7-11tahun)
Okeh, perkara ini sangat sensitif, sebab aku rasa siblings aku tahu kot perkara ni. hahha. mase kecik2 kitorang suke ejek2 kenen2kan dgn sesiapa yang kitorg rase dia suka. ala, cam cakap, "ohh, dila ko suka amar ea??" nanti, dari umo ko 7 tahun sampai darjah 6, bnd tuh akan melekat dan akan menjadi sumber pengejekan seisi rumah. benda tuh menjadi bahan yang sangat mujarab untuk membuatkan seseorang kanak-kanak seperti aku tertekan dan menangis. punca: malu sebab memang aku suka laki tuh pun. hahaha.

Munguk gila sebab suke dia. aku suka dia, sebab dia comel, nmpak macho dan nampak seperti hero power rangers merah yang kacak. dan aku selalu berangan aku adelah power rangers pink, takpon aku adelah sailormoon yang selalu diselamatkan oleh jejaka kacak yang ada bunga ros tuh. * aku tak ingat la nama dia* Amar nih jiran sebelah rumah aku dulu2. hahaha. cmne ntah boleh bocor oleh adik beradik aku yg aku suka dia, miahaha.sekarang dah tak suka la. perasaan neutral. loser gila aku masa nih.


Zaman Berhingus: ( 12tahun-15 tahun)
haha. okeh. masa sekolah rendah. masa tuh mula la berjinak-jinak nak tulis diary. masa tuh ngah gila kot tulis diary, pastu nk kunci ade cm mangga kecik2 tuh an? haha. ok, nk mule cite, aku tak pasti cmne abg aku yg 3 org tuh bole baca diary aku dan dorg dpt baca semua rahsia aku! wat the fish! haha. dan aku pun digosipkan dengan manusia yang sangat di glemer di sekolah, tapi diejek di rumah la. adeh. malu la. ingat lagi abg padil kena gosip dengan azra, abg apiz tak ingat la sape, abg aie ngn bibi khairani, hahahaha. didi xde, napi ngn eka , adik xde. haha. adeh..sengal gile, cetek sungguh pemikiran masa tuh. Masa tuh ciri-ciri laki yang aku suka:

~mestilah seorang yang bijak
~kurus
~dan sangat friendly.

Masuk sekolah menengah, aku minat org lain pulak dah. *sengal*
Laki tuh muke cute gilak, putih2, tapi dia klas lain. membe aku pon ske dia gak. tapi aku cool jah.. yg spoil, dia xsama kelas ngn aku. dan..dan.. otak dia kurang sket, tp, xpe. asal comel di mata aku.oh..oh.. dan dia sangat glemer dengan dak2 perempuan kelas belakang. yela, cumil an. huhu.*sedih*
sebab aku ni tak dipandang oleh mana2 lelaki mase sekolah menengah dolu2. tak tahu la knp,. tapi akuu mungkin agk kasar dan ganas ala mafia atau ah long.

Zaman Hingus Kering: (17-19tahun)
haha. okeh, masa kat matrik, masuk kelas f1t2. heh. ade suke sorg mamat nih. cute gilak. muka jambu. putih melepak,. tapi sayang, dia tak lame sebab dia pindah maktab, knp kah kau pergi?? aku takde mood belaja seminggu, hahaha. kat matrik, hehe...ala. tanak cite. next~!

Zaman Hingus Takde: (20-dan ke atas)
haha. .......................................................................................... no comment.



p/s: korang jawab la sendiri untuk yang last sekali tuh. aku rasa sangat loser sekarang nih. sebab aku rasa aku nih mudah jatuh cinta. atau aku hanya kagum pada orang. ngah keliru. ok la. nk tido. bai.




Okeh, ni kawan aku sejak sekolah dulu2.Nama dia syazwan @ wawan. Kawan sejak Zaman aku berhingus. boleh refer di atas ya. Dia suruh letak nama dia kat blog aku. nak glemer la tuh. hey, betol ke kau suka aku mase sekolah dulu? salahkn nazmi, dia cite kat aku. hahahhaa. lariiiikkk...

8 comments:

Anonymous said...

aku da komen...hahaha

diLLa hanani said...

gilak... nmpk sgt terpakse. menci. haha

syazwan said...

hahhaha....
cis...
sggup ko xtdow sbb nk wt post neyh..
hehehe..
papehal thanks coz make me fameys...
even in ur blog...
wahahaha...
cyg dila..
kuikuikui...
p/s: thanks nazmi coz unveil da truth..

diLLa hanani said...

gilak. eye bag aku bertmbh tebal sbb wat blog nih. hahaha

Shukri Mohd Ali said...

saya lah lelaki tuksedo bertopeng. dalam sailormoon tu. tapi sekrang dah pencen. tuksedo tu dah tak muat. hahaha =P

diLLa hanani said...

hahaha.. syuk. yeah. tgk sailormoon gak?? ahaha

Shukri Mohd Ali said...

op coz...lalala~ =P

ehwan said...

tkd pon name aku..haha